tisdag 10 juni 2008

Bra länkar ifall du skall byta bil

Jag går just nu i bilbytartankar och har börjat skapa mig en bild av marknaden. Just nu känns det extra svårt med tanke på det oroliga bensin- och dieselpriset. Samtidigt vet man inte vilken alternativ teknik som kommer att finnas kvar framöver, vilket lär påverka andrahandsvärdet.
Har dock funnit några bra länkar som du kan ha nytta av ifall även du går i samma tankar.

Bilutbudet finner du på:
- Bilweb
www.bilweb.se
- Bytbil www.bytbil.se
- Blocket www.blocket.se

När du funnit något intressant så kan du göra en bilvärdering på
www.bilpriser.se. Jag har märkt att de mindre attraktiva bilarna ligger på eller precis under värderingen medan de som är mer attraktiva kan ligga en bra bit över. Det sista gäller framförallt privatannonser, så gör alltid en kontroll.

Vill du veta skatt och förbrukning så kan du få fram detta från vägverket:
https://www21.vv.se/fordonsfraga/
Är bilen registrerad på en privatperson så kan du tyvärr inte se skatten, men däremot så kan du se om den är importerad och när den är registrerad.
Om du trycker på knappen ”Tilläggsinformation” så kan du även se den registrerade förbrukningen och utsläppsnivån, vilket lär ligga till grund för skatteberäkningen.
Texten är oformaterad som texten nedan, men jag har markerat vad du skall leta efter:

"T31BC KOLDIOXIDUTSLÄPP, DRIVMEDEL 1, CO2 319.0 G/KMOCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING 13.3 L/100 KM I STADSTRAFIKT31BD KOLDIOXIDUTSLÄPP, DRIVMEDEL 1, CO2 171.0 G/KMOCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING 7.1 L/100 KM VID LANDSVÄGSKÖRNINGT31BE KOLDIOXIDUTSLÄPP, DRIVMEDEL 1, CO2 224.0 G/KMOCH BRÄNSLEFÖRBRUKNING 9.4 L/100 KM VID BLANDAD KÖRNINGT31CB MILJÖKLASS 2005, MOTSVARANDE EURO IV"

Aftonbladet har just nu en bra artikel om köpvärda semesterbilar: http://www.aftonbladet.se/bil/begagnat/article2645440.ab. Ta en titt på dessa och använd tricksen ovan för att komma rätt i pris.

Har du fler tips så får du gärna komma dem i en kommentar.

Inga kommentarer: